Hvordan kan Diplom-Is forbedre vareflyt for et bestemt produkt ved optimalisert pakking på Gjelleråsen?
Vår gruppe har valgt et hovedprosjekt hentet fra Diplom-Is AS, hvor et av gruppemedlemmene jobber. Det gir oss god tilgang på relevante interne dokumenter og godt grunnlag for utvelgelse av riktige informanter. Samtidig har vi vært veldig bevisste på at problemstillingen skulle være utenfor hans arbeids- og ansvarsområde.
Prosjektår: 2025
Prosjektgruppe
- Fredrik Bergli
- Ole Peder Fagervold
- Simon Dahl
Vi skal
- Kartlegge nå-situasjonen med hensyn til vareflyt for pakking av innsatsfaktorene til produktet
- Identifisere og vurdere prosesstrinn som kan fjernes, herunder
- interntransport til internt lager
- emballering/avemballering av innsatsfaktorer
- mellomlager på internt lager
- Vurdere faktorer som påvirker klimaavtrykket på produktet
- Vurdere utfordringer for kvalitetsstyring og arbeidsmiljø ved dagens produksjon av produktet
- Utføre en SOFT-analyse og utfra den foreslå tiltak til forbedring av vareflyt for produktet
Metode
For å svare på problemstillingen har vi benyttet flere ulike metoder. Vi har måttet kombinere disse for å innhente tilstrekkelig mengde data. Vi har benyttet oss både av kvalitative og kvantitative metoder, herunder intervjuer, og som grunnlag har vi hatt
- SØT-modellen
- SOFT-analyse
- Prosesskart
- Lean-teori
Oppdragsgiver
Diplom-Is AS er en av de største produsenter av iskrem i Norge. De har økt markedsandelene siste året og en omsetning på over 1 milliarder kroner de siste årene. Distribusjon skjer fra seks lagre strategisk plassert rundt om i hele landet. Bedriften fokuserer på bærekraftig produksjon med mål å kun bruke fornybar energi og resirkulerbar emballasje.
Vi skal
- Kartlegge nå-situasjonen med hensyn til vareflyt for pakking av innsatsfaktorene til produktet
- Identifisere og vurdere prosesstrinn som kan fjernes, herunder
- interntransport til internt lager
- emballering/avemballering av innsatsfaktorer
- mellomlager på internt lager
- Vurdere faktorer som påvirker klimaavtrykket på produktet
- Vurdere utfordringer for kvalitetsstyring og arbeidsmiljø ved dagens produksjon av produktet
- Utføre en SOFT-analyse og utfra den foreslå tiltak til forbedring av vareflyt for produktet
Metode
For å svare på problemstillingen har vi benyttet flere ulike metoder. Vi har måttet kombinere disse for å innhente tilstrekkelig mengde data. Vi har benyttet oss både av kvalitative og kvantitative metoder, herunder intervjuer, og som grunnlag har vi hatt
- SØT-modellen
- SOFT-analyse
- Prosesskart
- Lean-teori
Oppdragsgiver
Diplom-Is AS er en av de største produsenter av iskrem i Norge. De har økt markedsandelene siste året og en omsetning på over 1 milliarder kroner de siste årene. Distribusjon skjer fra seks lagre strategisk plassert rundt om i hele landet. Bedriften fokuserer på bærekraftig produksjon med mål å kun bruke fornybar energi og resirkulerbar emballasje.
Prosjektår: 2025
Prosjektgruppe
- Fredrik Bergli
- Ole Peder Fagervold
- Simon Dahl