Hopp til hovedinnhold

Ny fagskolemodul skal sette fart på næringsutvikling og verdiskaping i økologisk landbruk

I høst starter Fagskolen Innlandet en ny, praktisk modul for deg som ønsker å lære mer om økologisk drift, foredling og salg. Modulen lar deg kombinere faglig fordypning med praksis og nettverksbygging innen økologisk landbruk og lokalmat. Det vil gi deg mulighet til å fordype deg i småskala grønnsaksproduksjon og drift av markedshage.

Fagskolen Innlandet samarbeider med fagressurser ved Sogn Jord- og hagebruksskule, Bondens marked og Norsk Landbruksrådgiving SA (NLR). Også statsforvalterne i Trøndelag, Vestland og Innlandet er involvert i utdanningsløpet.

– Utdanningen passer for alle med interesse for økologisk landbruk. Spesielt for de som driver markedshager og småskala grønnsaksproduksjoner, sier Marit Ruud Skolseg, faglig leder landbruk, ved Fagskolen Innlandet.

Innholdet

Modulen går over 12 uker og gir 10 studiepoeng. Undervisningen vil være en kombinasjon av nettundervisning og samlinger på Gjøvik og Sogn Jord- og hagebruksskule. Det er også lagt opp til at studentene skal ha praksis.

– Denne modulen er skreddersydd for de som ønsker mer enn bare teori. Modulen gir en fleksibel og praksisnær inngang. Studentene vil få økt kunnskap om krav som stilles til økologisk produksjon og foredling, valg av salgs­kanaler og markedstilpasning, sier Skolseg.

Utdanningen er svært relevant, spesielt med tanke på den nye nasjonale satsingen på økologisk landbruk. Ny nasjonal strategi for økologisk landbruk ble lansert tidligere i år og den tar sikte på å øke andelen økologisk jordbruksareal til 10 prosent innen 2032.

Mersmak

– Både når det gjelder et bærekraftperspektiv og et ressursmessigperspektiv, er dette en utdanning vi over lengre tid har vurdert å tilby, sier Skolseg.

Fagskolen Innlandet har mottatt prosjektmidler for å satse på mer utdanning innen økologisk landbruk.

Utdanningen passer for alle som har interesse for økologisk landbruk, småskala grønt og markedshager, og som ønsker faglig påfyll og formell kompetanse på fagfeltet.

Vi håper at dette kan være en utdanning som gir mersmak til å ta flere landbruksutdanninger som vi tilbyr på skolen vår.